BRANNSLUKKING

Housegard 6 kg pulverslukker, rød, PE6GEB

Pulverslukkere er en allround slukkertype velegnet til slukking av de fleste typer branner. Housegard pulverslukkere er produsert i kvalitets stål. Ventil er utført i forkrommet messing. Apparatene har et høyeffektivt pulver noe som sikrer maksimal slukkeeffekt. Som drivgass benyttes nitrogen.

 

 • Slokkeeffekt 43A 233B C

 

PRIS 525,-

Se vårt kurs i brannslukking

Housegard skumslukker 6 l, FE6TGA

En 6 liter skumslukker fra Housegard er en effektiv brannslukker som slukker branner i brennbare væsker og organi­ske materialer. Med en slukkeeffekt på 27A 233B er den godt egnet for plasser­ing og bruk i alle offentlige miljøer, som sykehus, kjøpesentra, skole og kontor. Egner seg også godt innen verksted og industri. Veggfeste inngår.

 

 • For branner i brennbare væsker som bensin og olje
 • Sertifisering: NS-EN3, CE, Wheelmark
 • Lisensiert av DNV

 

PRIS 625,-

 

 

Se vårt kurs i brannslukking

Housegard brannteppe, 120x180 cm, silikonbelegg

Brannteppene er et fint supplement til pulverapparatet og da hovedsakelig for å slukke mindre branner ved komfyren, i sengen, i møbler eller i klær. Å kvele en mindre brann med et brannteppe er svært effektivt, og krever lite saneringsarbeid. Brannteppet bør henge lett tilgjengelig på plasser hvor en brann lett kan oppstå, for eksempel i nærheten av kjøkkenet.

 

Et bra lavbudsjettalternativ for hjem og kontor. Plasseres slik at den er lett tilgjengelig på plasser der en brann med sannsynlighet kan oppstå, for eksempel i nærheten av kjøkken.

 

 • Silikonbelegg
 • 5 års garanti
 • Sertifisering: EN 1869:1997

 

PRIS 250,-

Se vårt kurs i brannslukking

Housegard karbondioksid-slukker 2 kg, K2

En 2 kg karbondioksid-slukker fra Housegard slukker branner i elektrisk utstyr, men kan også brukes ved væskebranner. Karbondioksid-slukkeren slukker gjennom å fortrenge oksygen, noe som gir en helt ren slukking uten saneringsbehov. Karbondioksid-slukkere er godt egnet for slukking i elektriske installasjoner, serverrom, kontor og innen offentlig sektor som sykehus. Veggfeste inngår.

 

 • For slokking av branner i elektrisk utstyr
 • Sertifisering: NS-EN3, CE, Wheelmark
 • Lisensiert av DNV

Vekt: 2 KG.

 

PRIS 1 125,-

Se vårt kurs i brannslukking

Housegard karbondioksid-slukker 5 kg, K5TGX

En 5 kg karbondioksid-slukker fra Housegard slukker branner i elektrisk utstyr, men kan også brukes ved væskebranner. Karbondioksid-slukkeren slukker gjennom å fortrenge syre, noe som gir en helt ren slokking uten saneringsbehov. Karbondioksid-slukkere er godt egnet for slukking i elektriske installasjoner, serverrom, kontor og innen offentlig sektor som sykehus.

 

 

Vekt: 5 KG.

 

 

PRIS 1 600,-

Se vårt kurs i brannslukking

Mutnos frityrslukker

Mutnos 6L frityrslukker er en skumslukker utviklet for bruk i industri og bedrifter. Leveres med veggbrakett. Meget effektiv både mot branner i porøse materialer som tre og tekstiler, brennbare væsker og vegetabilske oljer – samt branner i elektriske anlegg inntil 1000V. Slukkeren har et bruksområde helt ned til -30 grader celcius.

 

Vekt: 10KG.

 

PRIS 1000,-

Se vårt kurs i brannslukking

KURS I SLOKKE- OG BRANNØVELSE

 

 Oppdages en brann tidlig kan den slukkes med enkle midler dersom dere har fungerende slukningsmidler tilgjengelig. Dette forutsetter at ansatte eller beboere må ha kunnskap om bruk og riktig slukkemetode.

Kurset gir den enkelte kunnskap om egne muligheter og begrensninger ved branntilløp. Hensikten med kurset, er å tilegne seg ferdigheter i bruk av forskjellige typer slukkeutstyr.

Kurset begynner med en teoretisk gjennomgang av brannutvikling, tiden vi har til rådighet, hvilke slokkemiddeler som vi har og hva disse kan brukes på. Deretter avholdes en praktisk slokkeøvelse der alle får anledning til å øve på slukking av brann.

 

 

Målsetting

Utøveren skal beherske grunnleggende ferdigheter i slukking av små branntilløp.  Disse ferdighetene skal utøveren oppnå ved å:

 • Kjenne til ulike metoder for slukking og slukkeutstyr
 • Kjenne til rutiner og opptreden ved oppstått brann
 • Øve på praktisk slokking

 

Kurset inneholder:

 • Brannteori- og risiko
 • Bruk av slukkemidler
 • Praktiske slokkeøvelser/brannøvelse og demonstrasjoner